Will I be drug tested?
Rule- South Africa
- Boxing South Africa
- Professional boxing
- 18 and over
- Boxing Regulations 2004 (amended)
- SA Boxing Act 11 of 2001
- 2026
- Boxers
You can be. Under regulation 13(3) of the Boxing Regulations, Boxing SA must give the South African Institute for Drug-Free Sport (SAIDS) written notice five working days before every tournament, so that SAIDS can conduct doping tests on the participating boxers.
Boxing SA also publishes the World Anti-Doping Agency's Prohibited List on its website. Under regulation 3, Boxing SA can also require you to have a medical examination at any time it asks.
Added 22 Oct 2026